O IGRI NA SATU LJUDSKIH PRAVA

12.03.2023. | objavio Admin

UČENICI UGOSTILI PREDSTAVNICU UDRUGE "DIVERTIMENAT" KOJA ORGANIZIRA GRADSKE ULIČNE IGRE.

Na satu Ljudskih prava, u sklopu nastavne cjeline o igri i slobodnom vremenu, učenici 3.B razreda ugostili su našu sugrađanku Dešu Kosović koja je u ime udruge "Divertimenat" predstavila projekt Gradske ulične igre čije je novo izdanje započelo na ulicama Grada u subotu, 4. ožujka 2023.

Gradske ulične igre odvijaju se na nekoliko lokacija u Gradu a sveukupno se igra deset različitih igara u kojima snage odmjeravaju dubrovački kvartovi. Učenici su se uz svoju gošću prisjetili starinskih igara poput žmurice, puca, frnja, Crne kraljice, lastike i alke, a na satu su dobili priliku  zaigrati ćize-blize i mure.

Ideja Gradskih uličnih igara temelji se na međukvartovskom animozitetu i nostalgiji prema djetinjstvu, a ciljevi su revitalizacija stare gradske jezgre izvan turističke sezone, povratak građana na ulice, prisjećanje na djetinjstvo te edukacija mladih.

Naši učenici su se zainteresirali za aktivnosti Udruge te su izrazili svoju želju da jednog dana kada napune 30 godina, što je minimalna dob za prijavu za Gradske igre, zaigraju tresete u Gradu.

Zahvaljujemo našoj gošći na ugodnom druženju i zabavnom predavanju!

Brojač posjeta

UKUPNO857,366

MJESEC12,497

TJEDAN4,377

DANAS657