Poslovni tajnik

Privlači te rad na računalu, pisanje, oblikovanje i kreiranja poslovnih dopisa, vođenje digitalnih evidencija? Voliš strane jezike, književnost, pismeno i usmeno izražavanje?

NUDIMO TI PROGRAM OBRAZOVANJA ZA ZANIMANJE POSLOVNI TAJNIK!

Zvanje poslovnog tajnika ili tajnice danas zauzima važno mjesto u poslovanju svih, posebno većih tvrtki. Sve stručne službe, uredi i ustanove među kojima su škole koje pohađate, moraju imati tajnika ili tajnicu. Možemo reći da su poslovni tajnici desna ruka direktorima.

Na popisu općeobrazovnih predmeta možete vidjeti da su u ovom smjeru dva strana jezika obvezna: engleski i drugi po vašem izboru talijanski ili njemački. Treći strani jezik, francuski ili njemački možete učiti kroz fakultativnu nastavu.

U ovom smjeru imate veći broj sati iz Hrvatskog jezika kao i Povijesti koja se uči tri godine umjesto dvije kao u smjerovima ekonomist i komercijalist. Kao opći predmet učenici u ovom smjeru imaju i Socijologiju. U odnosu na smjerove ekonomist i komercijalist, smjer Poslovni tajnik je bogatiji opće-obrazovnim predmetima iz područja društvenih znanosti.

Na popisu stručnih predmeta dosta je onih iz pravne struke pa se za ovaj smjer može reći da predstavlja spoj ekonomije i prava. Preporučamo ga svima koji u budućnosti namjeravaju nastaviti obrazovanje u pravnoj struci.

  Preuzmite nastavni plan i program   Preuzmite skraćeni nastavni plan i program

Brojač posjeta

UKUPNO93,622

MJESEC12,173

TJEDAN2,933

DANAS303