SUDJELUJEMO NA SABORSKOJ SJEDNICI UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA!

19.04.2021. | objavio Admin

UČENICI TEO ČUPKOVIĆ I MATEJ RAGUŽ ZASTUPNICI NA SABORSKOJ SJEDNICI UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA!

Na 8. simuliranoj saborskoj sjednici učenika srednjih škola 19. travnja 2021. koja je započela u 12,00 sati sudjelujuju učenici naše škole Teo Čupković iz 4.B razreda i Matej Raguž iz 4.A razreda!

Ovogodišnja simulirana sjednica Sabora učenika srednjih škola održava se, zbog epidemioloških mjera, videokonferencijskim putem preko ZOOM platforme iz dvorane Stjepana Radića u Hrvatskom saboru.

Sjednicu učenika otvorio je predsjednik Hrvatskoga sabora gosp. Jandroković koji je u pozdravnom dijelu svog govora istaknuo kako je ova simulirana sjednica prilika da učenici vježbaju argumentirano iznošenje svojih mišljenja i stavova.

Na sjednici sudjeluje 151 učenik - zastupnik i 1 učenik - tajnik sjednice iz 57 škola diljem Hrvatske.

Na dnevnom redu 8. simulirane saborske sjednice je Prijedlog zakona o zaštiti životinja, s Konačnim prijedlogom zakona, prvo i drugo čitanje (hitni postupak). Učenica - predsjednica simulirane sjednice je Lorena Banić (4. razred Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica, Zagreb), a učenik - tajnik sjednice je Tomislav Brodarić (4. razred XI. Gimnazije, Zagreb).

Izlaganja iznosi 56 učenika: 3 u ime odbora, 33 u ime klubova zastupnika i 20 u pojedinačnoj raspravi. 

Učenik Teo Čupković govori u ime Kluba zastupnika "Dubrovačka ruda" (ruda je autohtona pasmina ovce koja se uzgajala na našem području). Rad sjednice prati učenik Matej Raguž, član Kluba zastupnika "Dubrovačka ruda".

Za sudjelovanje u ovoj sjednici, učenike su pripremale prof. Sandra Serdarević i Dragica Gustin Bakić u okviru izvannastavne aktivnosti "Govorništvo za poduzetništvo".

Čestitamo našim učenicima na sudjelovanju u ovoj simuliranoj sjednici učenika srednjih škola, pokazanim govornim vještinama i korištenju replike na izlaganja drugih zastupnika - učenika na sjednici!

Brojač posjeta

UKUPNO263,087

MJESEC2,353

TJEDAN1,492

DANAS179