TERENSKA NASTAVA I ADVENT U ZAGREBU

07.12.2022. | objavio Admin

UČENICI TREĆIH RAZREDA POSJETILI HRVATSKU NARODNU BANKU I DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU

Zanimljiv je bio vikend našim trećašima koji su sa svojim razrednicama prof. Krile, prof. Moretti i prof. Kovač boravili u Zagrebu u okviru terenske nastave od 2. do 4. prosinca 2022. Osim u Adventu, uživali su u zanimljivim edukativnim posjetama.

Bili su gosti Hrvatske narodne banke gdje su upoznati s ulogom naše centralne banke u kreiranju monetarne politike RH. Devizni tečaj, uvođenje eura, inflacija, deficit, javni dug samo su neke od tema koje su pratili i s kojima su aktivno sudjelovali u razgovoru s predstavnicima Banke. Na poklon su dobili prigodno upakirane primjerke kovanog novca RH koji odlazi u povijest od 1. siječnja 2023.

Učenici su također bili gosti još jedne važne institicije - Državnog zavoda za statistiku. Kroz prezentaciju predstavljena im je važnost i uloga Zavoda s ciljem popularizacije statistike među mladima.

Dio terenske nastave u Zagrebu bio je posvećen i drugim nastavnim sadržajima. Učenici su tako posjetili izložbu robotike u Klovićevim dvorima i bili na kazališnoj predstavi u Teatru Exit.

Zabavniji dio programa bio je posvećen Adventu. Učenici su imali priliku uživati u blagdanskom ozračju na raznim lokacijama koje su posjetili. Uspjeli su okusiti i djelić noćnog života grada odlaskom u noćni klub.

Usvajanje novih spoznaja (robotika), povezivanje s nastavnim sadržajima iz stručnih predmeta (HNB, Državni zavod za statistiku), uživanje u kazališnoj predstavi uz druženje i zabavu bio je odličan recept za savršen vikend naših trećaša u Zagrebu!  

 

Brojač posjeta

UKUPNO894,440

MJESEC23,002

TJEDAN2,495

DANAS769