TERENSKA NASTAVA U ZAGREBU

15.11.2022. | objavio Admin

ZA UČENIKE DRUGIH RAZREDA

Terenska nastava za učenike drugih razreda naše škole održana je u Zagrebu od 10. do 12. 11. 2022.

Učenici su sa svojim razrednicama i u pratnji agencijskog vodiča prvi dan posjetili Interliber, međunarodni sajam knjiga, i doživjeli dio bogatoga programa i intenzivnog ritma na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma.

Sljedeći dan započeli su obilaskom grada s licenciranim lokalnim vodičem. Uz priče o povijesti grada i razne zanimljivosti obišli su Gornji grad, Markov trg, Kamenita vrata, kulu Lotrščak i ostale znamenitosti. Nakon kraćeg odmora posjetili su Muzej iluzija i među desetcima eksponata ostvarili pravu iluzionističku avanturu, a zatim produžili u najslađi muzej u Hrvatskoj - Muzej čokolade. Stručno vođenje započelo je pričom o nastanku čokolade, a zatim degustacijom (kojoj nitko nije odolio) te izradom čokolade. Uslijedio je odlazak u Teatar Exit na predstavu „Kako misliš, mene nema?“ i večernji izlazak.

Zadnji dan proveden je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Uz stručno vodstvo učenici su imali prilike čuti zanimljive informacije i doživjeti neobične prizore s tehničkim izumima. Prije povratka u Dubrovnik učenici su proveli dio slobodnog vremena u Arena centru.

Ovom terenskom nastavom povezali su se sadržaji iz općeobrazovnih i stručnih predmeta.

Brojač posjeta

UKUPNO839,242

MJESEC18,833

TJEDAN3,907

DANAS414