POSLOVNE IDEJE NASTALE U IRSKOJ

17.04.2023. | objavio Admin

PRED SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI U PONEDJELJAK 24. TRAVNJA 2023., PREDSTAVLJAMO POSLOVNE IDEJE NASTALE U IRSKOJ U LIPNJU 2022. U OKVIRU ERASMUS+ PROJEKTA "POKRENI POSAO"

U sklopu Erasmus+ projekta "Pokreni posao", a tijekom mobilnosti koju su naši učenici - sudionici projekta proveli u Irskoj u lipnju 2022. godine, nastale su dvije vježbeničke tvrtke.

Jedna se bavi razvojem tkz. pametnih kuća odnosno prodajom tehnoloških rješenja za opremanje kuća koje kupcima omogućavaju obavljanje kućanskih poslova na jednostavniji, sigurniji i brži način. Tvrtka se zove DFML Tech ltd.

Druga je tvrtka ÉICEA ltd. što na irskom znači eko, a bavi se proizvodnjom proizvoda od reciklirane plastike.

Za obje poslovne ideje naši su učenici radili SWOT analizu i poslovni plan. Odabrane djelatnosti, ciljno tržište i očekivane rezultate prezentirali su uz pomoć PPT prezentacija koje su objavljene pod izbornikom Vježbeničke tvrtke. 

Snimku predstavljanja tvrtki u Irskoj možete pronaći putem sljedećih poveznica:

- za DFML Tech ltd.        https://www.youtube.com/watch?v=8M-8-AlJKEk

- za ÉICEA ltd.                https://www.youtube.com/watch?v=pYtE0Ct4VT8

Iskustvo razvijanja poslovne ideje naši su učenici koristili kod pokretanja novih vježbeničkih tvrtki u našoj školi te u poslovanju već postojećih tvrtki.

Sve novoosnovane tvrtke u našoj školi temelje se na ekološkoj proizvodnji i digitalnoj transformaciji poslovnih procesa, po uzoru na ideje koje su se razvijale u Irskoj, pod vodstvom irskog mentora.

Brojač posjeta

UKUPNO839,247

MJESEC18,838

TJEDAN3,912

DANAS419