U FINSKU S PROJEKTOM "VIBES"

21.11.2022. | objavio Admin

MOBILNOST U FINSKOJ U SKLOPU ERASMUS+ PROJEKTA "VIBES" OD 16. DO 19. STUDENOG 2022.

Nastavnice naše škole, prof. Anita Grbić i prof. Sandra Serdarević sudjelovale su na transnacionalnom sastanku, trećem po redu, u okviru Erasmus+ projekta "Vibes" koji se je održavao 17. i 18. studenog 2022. u Lahtiju, u Finskoj.

Sudionici sastanka radili su na finalizaciji priručnika za implementaciju edukacijskih sadržaja koji se mogu koristiti za razvoj vještina potrebnih za rad u virtualnom okruženju.

Ovom sastanku prethodile su radionice s učenicima i studentima koji su se povezali putem ZOOM platforme kako bi prezentirali svoja rješenja dobivenih zadataka.  

Naši učenici i studenti iz Estonije, Finske, Švicarske i Italije imali su zadatak snimiti video u kojem će opisati iskustvo rada u virtualnom multikulturalnom okruženju. Predavači su im objasnili pravila ponašanja u virtualnom okruženju te ukazali na razlike između rada u grupi i u timu. Koristeći digitalne alate, učenici i studenti iznijeli su svoja mišljenja o prednostima, nedostacima i izazovima rada u virtualnom i multikulturalnom okruženju.

Drugi zadatak bio je provesti dva sata dnevno bez mobitela ili tableta te voditi dnevnik o „digitalnoj dobrobiti“ odnosno o tome kako su provodili vrijeme bez tih uređaja. 

 

Brojač posjeta

UKUPNO815,303

MJESEC17,476

TJEDAN2,364

DANAS272