Vježbeničke tvrtke

Vježbeničke tvrtke koje djeluju u školi su fiktivne, zamišljene tvrtke koje osnivaju naši učenici u predmetima Vježbenička tvrtka i Strukovne vježbe. Učenici imaju ulogu osnivača tvrtki, ali i zaposlenika.

Ove tvrtke rade sa zamišljenim proizvodima, uslugama i novcem, a posluju isključivo sa sličnim tvrtkama koje djeluju u drugim ekonomskim školama diljem Republike Hrvatske. Za potrebe funkcioniranja vježbeničkih tvrtki Agencija za strukovno obrazovanje organizirala je poseban servis čiji je zadatak obavljati ulogu insitucija nužnih za funkcioniranje tvrtki kao što su: trgovački sud, banka, porezna uprava, zavod za mirovinsko osiguranje, zavod za zdravstveno osiguranje i zavod za statistiku.

Ono što je stvarno u ovim tvrtkama to je rad učenika s poslovnom dokumentacijom, vođenje evidencije zaposlenika, prijave i odjave zaposlenika, osmišljavanje marketinških aktivnosti, izrada prezentacija i promidžbenih materijala, evidencija poslovnih promjena, priprema raznih obrazaca i ugovora, uvježbavanje prezentacija, priprema i odlasci na sajmove vježbeničkih tvrtki i niz ostalih aktivnosti.

Aktivnosti koje učenici obavljaju u vježbeničkim tvrtkama usmjerene su na pripremu učenika za svijet rada, odnosno za buduće poslovne procese u kojima mogu biti uključeni kao zaposlenici ili kao poduzetnici.

Brojač posjeta

UKUPNO839,194

MJESEC18,785

TJEDAN3,859

DANAS366