REZULTATI DRŽAVNOG GLOBE NATJECANJA I SMOTRE

08.12.2020. | objavio Admin

USPJEH NAŠE ŠKOLE U KONKURENCIJI SREDNJIH ŠKOLA KOJE PROVODE GLOBE PROGRAM

Učenici naše škole Mia Marić, Matea Zovkić i Matia Brbora, uključeni u izvannastavnu aktivnost “Mala škola održivog razvoja”, sudjelovali su na GLOBE državnoj smotri i natjecanju osnovnih i srednjih škola koje se održalo 30. studenog 2020. putem online platforme Bioznalac.

Naši su učenici pod vodstvom mentorice prof. Sanje Ćulić prvi put sudjelovali u ovakvom natjecanju i to samo nakon 3 godine od početka provedbe GLOBE programa u školi. U konkurenciji 17 srednjih škola, među kojima su škole koje već duži niz godina provode GLOBE program, naši su učenici osvojili 6. mjesto. Tehničku podršku timu za uspjeh na natjecanju osigurao je učenik Stjepan Bogdanović.  

GLOBE program koji se provodi u okviru izvannastavne aktivnosti u našoj školi primjenjiv je u velikom broju predmeta, ne samo općeobrazovnih kao što su Kemija, Geografija, Biologija, Matematika i Engleski jezik nego i stručnih predmeta kao što su Društveno odgovorno poslovanje, Poduzetništvo, Marketing, Statistika i Informatika.

Ishodi koje učenici ostvaruju kroz GLOBE program imaju svoju primjenu i u svakodnevnom životu. Za ostvarivanje ishoda ključan je timski rad učenika koji kontinuirano moraju pratiti i evidentirati promjene raznih parametara u okolišu.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici na ostvarenom rezultatu!

Brojač posjeta

UKUPNO283,511

MJESEC9,543

TJEDAN1,275

DANAS244