DAN PLANETA ZEMLJE 22. TRAVNJA

22.04.2020. | objavio Admin

OBILJEŽAVAMO DAN PLANETA ZEMLJE U VIRTUALNOJ NASTAVI!

Ove je godine Dan planeta Zemlje 22. travnja posebno važan, ne samo zbog toga što se radi o 50.-toj obljetnici obilježavanja toga datuma nego i zbog pandemije bolesti izazvane korona virusom koji nas je prisilio na boravak u zatvorenim prostorima.

Ovih su dana pravi sretnici oni koji imaju svoj vrt, dvorište ili okućnicu. Svi smo postali svjesniji koliko nam je važan i koliko nam nedostaje odlazak u prirodu. Istovremeno, primijetili smo koliko su ograničenja i zabrana nepotrebnih kretanja ljudi, zbog novog i nepoznatog korona virusa, pozitivno utjecala na poboljšanje stanja u okolišu na globalnoj razini. Priroda koja nas okružuje, kao da je predahnula. Smanjio se utjecaj štetnih plinova u zraku, zrak je postao čistiji, a more i rijeke prozirnije. U nekim se vodma ponovno vratio život.

S ciljem da se ovaj dan obilježi i u našim virtualnim učionicama u kojima radimo već mjesec dana, prof. Sanja Ćulić, ujedno i voditeljica GLOBE izvannastavne aktivnosti, pokrenula je akciju fotografiranja stanja u okolišu iz vlastitih domova, s balkona ili iz dvorišta. Svaki razred će osmisliti svoj plakat s fotografijama iz prirode i na taj način poručiti koliko su ekološki osvješteni te što kao pojedinci možemo učiniti da bismo ublažili svoj ekološki otisak na Zemlji. Rok obavljanja ovog kreativnog zadatka je 26. travnja. Jedva čekamo rezultate!

Brojač posjeta

UKUPNO283,487

MJESEC9,519

TJEDAN1,251

DANAS220