DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO - OBRAZOVANJE ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST

28.02.2020. | objavio Admin

U SURADNJI S UDRUGOM "DEŠA" ORGANIZIRALI SMO OKRUGLI STOL NA TEMU DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA

U suradnji s udrugom "Deša", ove školske godine naša škola provodi projekt pod nazivom "Obrazovanje za održivu budućnost". 

Cilj projekta je senzibiliziranje i informiranje mladih o konceptu društvenog (socijalnog) poduzetništva, širenje znanja o društveno odgovornom poslovanju kao načelu poslovanja društvenih poduzetnika i upoznavanje učenika s mogućnostima razvoja društvenog poduzetništva na području naše županije.

U sklopu prve projektne aktivnosti, u Lazaretima je 27. veljače 2020. organiziran okrugli stol na temu  „Potencijali i prakse društvenog poduzetništva“ na kojemu su sudjelovali predstavnici društvenih poduzeća: gospođa Jany Hansal iz tvrtke "Deša pro", gospodin Denis Dilberović iz tvrtke "Dominatto", gospodin Goran Jeras iz "Zadruge za etično financiranje" i gospodin Ranko Milić iz organizacije CEDRA iz Splita. O društvenom poduzetništvu sa stajališta obrazovnih programa naše škole govorila je i ravnateljica Suzana Đurđević.

Okrugli stol na temu društvenog poduzetništva pratili su učenici II.A i II.C razreda naše škole kao i članovi naše GLOBE skupine. Učenike su vodile profesorice Ćulić, Dežulović i Krile.

Nakon okruglog stola, učenici su imali priliku vidjeti izložbu primjera društvenog poduzetništva u našoj zemlji te pogledati kratke filmove o primjerima poduzetništva temeljenog na društveno-odgovornom poslovanju u drugim europskim zemljama. 

Brojač posjeta

UKUPNO283,463

MJESEC9,495

TJEDAN1,227

DANAS196