RESPECT THE CITY - POŠTUJMO GRAD

25.02.2020. | objavio Admin

UPOZNALI SMO SE S PROJEKTOM STRATEŠKOG UPRAVLJANJA DESTINACIJOM

Na naš poziv, u našoj školi je gostovala gospođa Doris Alavija, viša stručna savjetnica za informiranje koja nas je upoznala s multidisciplinarnim projektom strateškog upravljanja destinacijom Dubrovnik, naziva Respect the City (Poštujmo Grad).  

Projekt ima zadatak spriječiti stvaranje gužvi i stihijski razvoj turizma, degradaciju kulturnih i prirodnih vrijednosti našeg grada. Postavljanje konopa za razgraničenje ulaska gostiju u grad i njihovog izlaska, zabrana dolaska turističkih autobusa na Pile četvrtkom i subotom, uvođenje aplikacije za predviđanje broja gostiju u staroj gradskoj jezgri, smart parking, car sharing, bus web shop, suradnja s Vodovodom Dubrovnik i dubrovačkim ugostiteljima za uvođenje mastolovaca kako bi se spriječilo onečišćenje i neprohodnost kanalizacijskog sustava, prve su aktivnosti poduzete u sklopu ovog projekta koje su pokazale pozitivne rezultate.

Predavanje gospođe Alavija pratili su učenici 1.C  i 1.A razreda u sklopu predmeta "Osnove ekonomije" kao i članovi GLOBE skupine. Učenici su pokazali interes za ovaj projekt, dali su i neke svoje, društveno odgovorne ideje s kojima bi naša škola mogla ostvariti suradnju s Gradom Dubrovnikom. Gospođa Alavija je izrazila zanimanje za GLOBE projekt  koji se provodi u našoj školi pod nazivom “Mjerenje fizikalno kemijskih parametara mora u luci Gruž i Batala. 

Brojač posjeta

UKUPNO222,240

MJESEC8,954

TJEDAN2,563

DANAS22