ERASMUS+ projekt "KLJUČ USPJEHA - MEKE VJEŠTINE"

22.03.2019. | objavio Admin

„Ključ uspjeha-meke vještine“ naziv je Erasmus+ projekta koji se u Ekonomskoj i trgovačkoj školi provodi od početka ove školske godine, a trajat će do kraja kolovoza 2020.

„Ključ uspjeha-meke vještine“ naziv je Erasmus+ projekta koji se u Ekonomskoj i trgovačkoj školi provodi od početka školske 2018./2019. godine, a trajat će do kraja kolovoza kolovoza 2020.

Pored naše škole, u projektu sudjeluju srednje škole iz Turske, Portugala i Italije. Projekt je nastavak suradnje s navedenim školama uspostavljene prvi put 2015. godine kada smo zajedno provodili projekt na temu zapošljavanja mladih u južnoj Europi.

Ciljevi projekta „Ključ uspjeha-meke vještine“ su:  stjecanje i razvijanje komunikacijskih vještina učenika na engleskom jeziku, razvijanje njihove suradnje, kritičkog razmišljanja i kreativnosti kroz timski rad te razvijanje poduzetničkih aktivnosti.

Ukratko, ciljevi projekta mogu se prezentirati kao četiri početna slova C izraza: communication (komunikacija), collaboration (suradnja-timski rad), critical thinking (kritičko razmišljanje) i creativity (kreativnost). Ova 4C predstavljaju meke vještine koje bi naše učenike trebale voditi u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju u svijetu brzih promjena.

Da bi postigli navedene ciljeve, kroz projekt su osmišljene kreativne grupne vježbe i aktivnosti koje kod učenika potiču razvijanje poduzetničkih vještina, pomažu učenicima razvijanje ideja o pokretanju vlastitog posla u budućnosti, izgradnju odnosa solidarnosti, uzajamnog razumijevanja i međukulturnog dijaloga između učenika i nastavnika koji dolaze iz različitih kulturnih sredina.

Projektom su planirane 3 mobilnosti učenika i jedno domaćinstvo za svaku partnersku školu.

Prva mobilnost  za našu školu održana je u tjednu od 18. do 22. ožujka, u europskom dijelu Turske, u Tekirdağ-u, u blizini Istanbula. 

Zadatak učenika na ovoj mobilnosti bio je predstaviti osobu koja ih inspirira u njihovom životu te prikazati dio kulturne baštine kraja iz kojeg dolaze. Naše su učenice pripremile intervju kojeg su snimile s najpoznatijim hrvatskim profesorom matematike Tonijem Milunom i kojeg su prikazale putem video veze. Za kulturni dio programa uvježbale su konavoske plesove Potkolo i Čičak.

Sva događanja vezano uz projekt u Turskoj mogu se pratiti putem školske FB stranice.

Brojač posjeta

UKUPNO187,470

MJESEC11,362

TJEDAN2,005

DANAS417