BILI SMO DOMAĆINI NASTAVNICAMA IZ RUMUNJSKE

02.12.2022. | objavio Admin

U SKLOPU PROGRAMA POSJETE, PREZENTIRAN RAD GLOBE SKUPINE I VJEŽBENIČKIH TVRTKI.

U okviru projekta "CODE TO ACCESS LABOUR MARKET" bili smo domaćini nastavnicama srednje škole Colegiul Economic Buzau iz Rumunjske u tjednu od 28. studenog do 2. prosinca 2022.

Program posjete uključivao je promatranje rada naših vježbeničkih tvrtki, GLOBE skupine te trgovačke prakse koju organiziramo za učenike trogodišnjeg programa obrazovanja za zanimanje prodavač. Naše su gošće kroz ovaj projekt željele usporediti načine rada naše i njihove škole koja provodi slične programe obrazovanja.

Gošćama je prezentiran GLOBE program koji se u našoj školi provodi u okviru izvannastavne aktivnosti Mala škola održivog razvoja. Učenici - članovi GLOBE skupine, pod vodstvom prof. Sanje Ćulić, našim su gošćama prikazali svoje dosadašnje projekte, spoznaje i rezultate do kojih su došli.

Gošće su imale priliku vidjeti rad učenika u vježbeničkim tvrtkama "Bosiok", "Forza", "Natura et vita" i "Redicool". Organizirano je promatranje rada učenika tijekom trgovačke prakse kod poslodavaca "Pevex", "Müller" i "Jysk".

Za prvi prosinca kada se slavi rumunjski Dan državnosti, naše su nam gošće pripremile lokalne delicije u sjećanje na više od stotinu godina od pripajanja Transilvanije, Besarabije i drugih krajeva unutar povijesnih granica Vlaške i Moldavije čije je ujedinjenje 1859. godine dovelo do formiranja Rumunjske. 

Posjet i boravak rumunjskih nastavnica u našoj školi, osim lijepog druženja, donio nam je nova iskustva te stvorio nove ideje za buduće, zajedničke projekte.

Brojač posjeta

UKUPNO719,853

MJESEC3,129

TJEDAN5,835

DANAS949