NAŠA PRVA e-SLIKOVNICA

03.07.2024. | objavio Admin

Učenici smjera Web dizajner izradili svoju prvu elektronsku slikovnicu u okviru projekta "Znamenite žene u svijetu tehnologije". Donosimo priču o Hedy Lamarr, glumici i izumiteljici.

Znamenite žene u svijetu tehnologije naziv je projekta koji povezuje programerski i kreativni segment kurikula programa obrazovanja učenika za zanimanje web dizajner u našoj školi.

Učenici smjera Web dizajner rade na izradi serije interaktivnih slikovnica koje će djeci i mladima omogućiti istraživanje života i naslijeđa žena koje su doprinjele razvoju tehnologije i ostavile svoj trag u znanosti.

Prva u nizu znamenitih žena koja je dobila svoju interaktivnu slikovnicu od naših web dizajnera je Hedy Lamarr, ikona zlatnog doba Hollywooda.

Slikovnica o Hedy Lamarr sadržava informativne i edukativne elemente koji korisnicima omogućuju uvid u Hedyinu izvanrednu karijeru i njezin ogroman doprinos svijetu tehnologije (temelj Bluetooth tehnologije).

Priča prati Hedyinu biografiju, od njezinog uspona kao filmske zvijezde do njezina revolucionarnog izuma - frekvencijskog skakanja, kao i informacije o značaju i doprinosu njezinog izuma.

Slikovnici možete pristupiti na naslovnici mrežne stranice koristeći prozorčić Hedy koji se nalazi ispod Arhive novosti ili pristupom na poveznicu: https://hedy.ekonomska-dubrovnik.com/

Mentori našim učenicima u izradi slikovnice o Hedy Lamarr su profesori Nora Mojaš i Josip Žmikić.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih na temelju natječaja raspisanog za rad s darovitim učenicima.

Brojač posjeta

UKUPNO894,500

MJESEC23,062

TJEDAN2,555

DANAS829