NAJBOLJI U ŽUPANIJI U RAZVOJU SOFTVERA

18.03.2024. | objavio Admin

Učenik smjera Web dizajner Dobren Dragojević najbolji je u Županiji u razvoju softvera u konkurenciji svih srednjih škola na natjecanju Infokup 2024.

Učenik prvog razreda naše škole smjera Web dizajner, Dobren Dragojević, osvojio je 1. mjesto na Županijskom natjecanju Infokup 2024. u kategoriji "Razvoj softvera". Dobrenov uspjeh je veći u tome što se radi o konkurencija svih srednjih škola na području naše županije.

Za ovo natjecanje Dobren je izradio aplikaciju EduRaspored, a ideja o stvaranju ovakve aplikacije nastala je u suradnji s profesorom Nikolom Draškovićem Jelčićem na satu Informatičkog kluba.

Bilo je raznih varijacija izrade na tu ideju. U početku se razmišljalo samo o osnovnim funkcijama u prototipu kako bi se mogao predstaviti okvirni koncept projekta na natjecanju u kategoriji Razvoja softvera. U budućim verzijama koje Dobren planira razvijati za produkciju radit će se na dodavanju svih potrebnih funkcija koje olakšavaju organizaciju i raspodjelu školskih sati satničaru uškoli.

Aplikacija pruža strukturiran sustav za praćenje i upravljanje školskim rasporedom čime pomaže u organizaciji svih aktivnosti unutar škole. Ona olakšava upravljanje velikim brojem školskih sati čime se smanjuje mogućnost pogrešaka u rasporedu. Korisnicima omogućava da pronađu školu prema nazivu te da pristupe relevantnim informacijama bez obveze pohađanja te škole ili smjera.

Za predstavljanje projekta na natjecanju, osmišljen je logotip u suradnji s profesoricom Norom Mojaš.


Čestitamo Dobrenu i mentoru prof. Nikoli Draškoviću Jelčiću na ovom lijepom uspjehu!

 

Brojač posjeta

UKUPNO894,446

MJESEC23,008

TJEDAN2,501

DANAS775