GLOBE SKUPINA U NOĆI MUZEJA

31.01.2024. | objavio Admin

ČLANOVI GLOBE SKUPINE I UČENICI 2.A RAZREDA ZAJEDNO POSJETILI PRIRODOSLOVNI I POMORSKI MUZEJ

Članovi GLOBE skupine i učenici 2.A razreda smjera ekonomist s prof. Sanjom Ćulić su 26. siječnja 2024. u Noći muzeja posjetili Prirodoslovni i Pomorski muzej.

U Prirodoslovnom muzeju razgledali su izložbu "Mozaik bioraznolikosti". U okviru ove izložbe učenici su imali priliku vidjeti zbirke predstavnika reda zvijeri, dijelove kostura vodenkonja, slona i plavetnog kita, zbirke ptica, gmazova i vodozemaca te zbirke kukaca i leptira.

U Pomorskom muzeju koji je jedan od najstarijih muzeja pomorske tematike u Hrvatskoj, upoznali su se s pomorskom prošlošću dubrovačkog kraja od antičkih vremena. Imali su priliku razgledati predmete koji su služili za izradu brodova, makete starih brodova i uređaje kojima su se dubrovački pomorci pomagali pri navigaciji.

Posebno su bili zanimljivi stari instrumenti poput oktanta koji je služio za mjerenje visine sunca i drugih nebeskih tijela, zatim barografa, sekstanta, hidrometra, suhog kompasa i brodskog kronometra. Učenicima su bile zanimljive stare karte koje prikazuju trgovačke puteve na kojima se prevozila roba poput žita, zlata, svile i tkanina.

U Pomorskom muzeju bili su ujedno podrška učenicima dramske skupine naše škole koji su u Noći muzeja izvodili predstavu "Žive slike koje brontulaju“ pod vodstvom profesorice Sandre Rossetti Bazdan.

Brojač posjeta

UKUPNO775,897

MJESEC21,678

TJEDAN2,300

DANAS66