NAŠ PROIZVOD - DRUŠTVENA IGRA

15.05.2023. | objavio Admin

U vježbeničkoj tvrtki Printfaction d.o.o. nastao je prvi stvarni proizvod - društvena igra na karata. Kakva je to igra i koja joj je funkcija, pročitajte u nastavku.

Učenici 3.a razreda smjera ekonomist pokazali su kako se kroz nastavu predmeta Vježbenička tvrtka mogu razvijati stvarni proizvodi ili usluge. U svojoj su zamišljenoj tvrtki u suradnji s mentoricom Norom Mojaš razvili društvenu igru naziva Vježbenička tvrtka.

Društvena igra "Vježbenička tvrtka" je igra s kartama. Mogu je igrati od dva do četiri igrača. Razvijena je s ciljem bržeg upoznavanja načina funkcioniranja vježbeničke tvrtke kroz odjele, radna mjesta i poslovne funkcije. Igrač ima ulogu osnivača tvrte - poduzetnika koji, da bi završio igru, treba dobiti četiri voditelja za četiri različita odjela.

Karte mogu imati funkciju voditelja, radnika ili poslovnih situacija. Odjeli su kodirani bojama te se, osim prema crtežu i nazivu, bojama prepoznaje kojem odjelu karte pripadaju. Igrači se kroz zabavan način upoznavaju s ekonomskim pojmovima i poduzetničkom terminologijom - teambuilding, božićnica, otkaz, poslovni plan, viša sila, porezna inspekcija i prokurist.

Igra je osmišljena kao nastavni alat koji će učenicima olakšati uvođenje u nastavu predmeta Vježbenička tvrtka i brže savladavanje funkcija poslovnih odjela.

Učenici su početkom ove školske godine 2022/2023. osnovali svoju vježbeničku tvrtku Printfaction d.o.o. čija je djelatnost grafička proizvodanja, a glavni proizvod tvrtke su društvene igre. Tijekom priprema učenika za natječaj za posao u vježbeničkoj tvrtki, u fazi kada su se upoznavali s radnim mjestima unutar vježbeničke tvrtke, osmišljena je prva verzija igrice koju su marljivo testirali. Uslijedile su još dvije verzije, da bi netom pred sajam vježbeničkih tvrtki bio završen funkcionalni prototip igre.

Igra je predstavljena na Sajmu vježbeničkih tvrtki 24. travnja 2023. u Studentskom domu Dubrovnik gdje je zainteresirala mnoge posjetitelje i pokupila brojne simpatije. Ponukani dobrim kritikama, 3.a je počeo raditi na osmišljavanju nove društvene igre. 

"Vježbenička tvrtka“ - igra na karata trenutno se nalazi u fazi proizvodnje,a uskoro slijedi predstavljanje ovog proizvoda široj javnosti.

 

Brojač posjeta

UKUPNO839,168

MJESEC18,759

TJEDAN3,833

DANAS340