DAN SIGURNIJEG INTERNETA 9. VELJAČE 2021.

09.02.2021. | objavio Admin

EKONOMISTI OBILJEŽILI DAN SIGURNIJEG INTERNETA!

MATURANTI 4.A RAZREDA (SMJER EKONOMIST) OBILJEŽILI OVOGODIŠNJI DAN SIGURNIJEG INTERNETA 9. VELJAČE!

PODACI O PROJEKTU: 

PARTNER I NOSITELJ PROJEKTA U RH: Centar za sigurniji internet, J.J. Strossmayera 1/I, Osijek

https://www.dansigurnijeginterneta.org/

https://csi.hr/

OPIS PROJEKTA:

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg interneta, kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca, tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

Povodom obilježavanja internacionalnog Dana sigurnijeg interneta 09. veljače, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu već sedmu godinu zaredom organizira aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali također i roditeljima.

 

Ove godine se i Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik priključila projektu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 2021., 9. veljače 2021. godine.

Učenici 4.a razreda zanimanja ekonomist/ica pod vodstvom razrednice Anite Grbić, obilježili su 9. veljače 201. godine Dan sigurnijeg interneta 2021. godine nizom aktivnosti u sklopu Sata razrednika u MS Teams učionici na kanalu Sat razrednika i na Satu razrednika u školi.

AKTIVNOSTI U ŠKOLI ZA PROJEKT #DSI2021.:

1. Učenici su se prijavili na DSI2021 preko prijavnog obrasca.

2. Preuzeli su paket s materijalima za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2021. sa stranica https://csi.hr/ i https://www.dansigurnijeginterneta.org/

3. Kreirali su Wakelet kolekciju „Zajedno za bolji internet“

https://wakelet.com/@Dani_sigurnijeg_interneta1735

Kolekcija sadrži edukativne materijale o:

  • nekim jednostavnim navikama kako bi im omogućili da iskoriste sve mogućnosti koje internetski svijet nudi;
  • pozitivnom mrežnom sadržaju koji se može koristiti u učionici, ali potičući svoje učenike da rade isto kod kuće;
  • videopriče o e-nasilju.

Također, u Wakelet kolekciju ugradili su Padlet ploču, na kojoj će tijekom veljače ostaviti svoja iskustva, zapažanja i mišljenja o važnosti sigurnog interneta i oblicima e-nasilja s kojima su se susreli.

4. Odigrali su nagradni ONLINE KVIZ za djecu i mlade o sigurnosti na internetu s početkom u 9,30 sati.

5. Prof. Anita Grbić je u 13.00 h sudjelovala na ZOOM webinaru za stručne suradnike i nastavnike na temu „Jačanje kapaciteta stručnjaka za rad u digitalnom okruženju“

Ishodi provedenih aktivnosti:

  • osnažiti učenike da donose promišljene odluke na mreži, što je najbolje postići edukacijom i sviješću o uobičajenim mrežnim problemima
  • pružiti osobni primjer pozitivnog ponašanja na mreži za svoje učenike

Brojač posjeta

UKUPNO237,639

MJESEC1,817

TJEDAN1,817

DANAS193