TERENSKA NASTAVA U ZAGREBU

14.12.2019. | objavio Admin

UČENICI POSJETILI HRVATSKU NARODNU BANKU I ZAGREBAČKU BURZU

Vrijeme odvijanja terenske nastave: od 5. do 8. prosinca 2019.

Korisnici: učenici trećih razreda smjerova ekonomist, komercijalist, poslovni tajnik i ekonomske gimnazije, ukupno 35 učenika. Dvoje najboljih učenika trećih razreda prema dosadašnjem uspjehu i vladanju prema odluci Nastavničkog vijeća, Maro Mihoković iz 3.a i Lucijana Krešić iz 3.b razreda, nagrađeni su besplatnim odlaskom i boravkom na terenskoj nastavi.

Profesorice u pratnji: Anita Grbić, Stanka Kristić i Zdravka Drašković

Cilj terenske nastave: posjetiti Hrvatsku narodnu banku i Zagrebačku burzu kako bi učenici što bolje upoznali njihovo poslovanje, glavne ciljeve i zadaće navedenih institucija, a za vrijeme slobodnog vremena razgledati kulturne znamenitosti Zagreba, nagrađivani event Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Zagreba „Advent u Zagrebu“ i posjetiti Muzej iluzija. 

Početak putovanja: 5. prosinca 2019. u 23,00 sata autobusom sa Autobusnog kolodovora Dubrovnik

Prvi posjet: 6. prosinca 2019. Hrvatska narodna banka u 10,00 sati

Učenici su ponovili temeljne pojmove vezane za poslovanje centralne banke Republike Hrvatske. Gđa Ines Merkl iz HNB je učenicima i profesorima u predavanju i prezentaciji u trajanju od 45 minuta prikazala temeljne funkcije i poslove kojima se HNB bavi. Nakon predavanja, učenici su sudjelovali u kviz kojim su vrednovani ishode ove posjete i s kojim je gđa Merkl testirala koliko su učenici usvojili novih informacija vezanih uz HNB.

Učenici su pokazali znanje sudjelujući u kvizu, a učenica Ivana Bajić bila je najbolja i osvojila prvo mjesto u kvizu i nagradu HNB.

Drugi posjet: 6. prosinca 2019. Zagrebačka burza u 12,00 sati

Učenici su upoznali rad Zagrebačke burze. Gđa Melita Marceta je u zanimljivom predavanju učenicima prikazala funkcioniranje Zagrebačke burze. Nakon predavanja, učenici su sudjelovali u igri kojom su trebali logičkim slijedom poredati sudionike na burzi, institucije koje prate rad burze i funkcioniranje burzovnih poslova.

Gđa Marceta je našim učenicima dala vrlo koristan savjet - na burzi ne treba ulagati novac kojeg nemamo, nije pametno uzeti kredit koji će se koristiti za kupovinu vrijednosnih papira na burzi. Novac se na burzi može lako izgubiti, a ukoliko se radi o novcu do kojeg smo došli putem kredita, obveza vraćanja kredita odnosno posuđenog novca ostaje. Učenici su dobili informaciju o stranicama Akademije Zagrebačke burze gdje se mogu pronaći podaci s kojima se mogu slobodno služiti pri izradi seminarskih i završnih radova.

U slobodnom vremenu učenici su i nastavnici su posjetili Zrinjevac, Trg bana J. Jelačića, Štros i događaj Advent u Zagrebu uz stručno vodstvo pratitelja terenske nastave iz agencije

7. prosinca 2019. bio je rezerviran za posjet Muzeju iluzija i razgled Zagreba koji je uključivao vožnju uspinjačom na Gornji grad, razgled kule Lotrščak, Katarinin trg, Trg sv. Marka, Kamenita vrata i razgled Katedrale uz stručno vodstvo pratitelja terenske nastave iz agencije.

8. prosinca 2019. prije povratka za Dubrovnik, učenici i nastavnici su par sati proveli u trgovačkom Arena centru.

Brojač posjeta

UKUPNO839,122

MJESEC18,713

TJEDAN3,787

DANAS294