BUDUĆNOST PRIPADA TEBI!

11.10.2021. | objavio Admin

NAŠA SURADNJA S UDRUGOM "LEPTIRIĆI"

U suradnji s Udrugom cerebralne i dječje paralize doline Neretve, Leptirići, početkom ove školske godine naša škola je započela s provedbom projekta pod nazivom "Budućnost pripada tebi".

Aktivnosti projekta osmišljene su kroz predavanja i debate na razne teme koje će se održavati svaki mjesec do kraja polugodišta. Cilj projekta je osnaživanje učenika srednje škole za sudjelovanje u raspravama o temama važnim za Europsku uniju.

Prošli je mjesec bio rezerviran za temu digitalizacije. Nakon odslušanog predavanja učenici su otkrili svoja razmišljanja o digitalizaciji kroz sudjelovanje u debati kao članovi afirmacijske ili negacijske skupine.

Članovi afirmacijske skupine su navodili argumente za podržavanje procesa digitalizacije kao štu su ubrzavanje i pojednostavljenje svakodnevnog poslovanja, uštede vremena, smanjivanje troškova rada pa sve do povećanja mogućnosti za kreiranje inovacija. 

Pripadnici negacijske skupine nabrojali su brojne nedostatke koje nam donosi digitalizacija, od smanjena pozornosti i koncentracije preko gubitka strpljenja, smanjenja kreativnog mišljenja, izostanka neverbalne komunikacije, dezinformiranosti zbog lažnih vijesti sve do lošeg utjecaja na zdravlje i stvaranje narušenih međuljudskih odnosa.

Pobjednik ove debate nije proglašen zbog opravdanog izostanka većine učenika afirmacijske skupine.

U mjesecu listopadu učenici će debatirati na temu vezanu uz slobodu izbora. 


 

Brojač posjeta

UKUPNO839,230

MJESEC18,821

TJEDAN3,895

DANAS402