NOVI ERASMUS + PROJEKT ODOBREN NAŠOJ ŠKOLI

03.10.2019. | objavio Admin

"ŽIVOT U DOBA MIGRACIJA, KUCA NA NAŠA VRATA I RUŠI PREDRASUDE" - NOVI ERASMUS+

Novi projekt odobren našoj školi pod nazivom "Život u doba migracija, kuca na naša vrata i ruši predrasude" (engl. Living in the age of migration - knocking on doors, knocking down prejudices) provodit će se kroz dvije godine, sve do 31. kolovoza 2021.

Trenutna situacija u kojoj se nalaze europske zemlje zbog masovnih migracija u posljednjih nekoliko godina i porasta neprijateljskih raspoloženja među domaćim stanovnicima, potaknula je razvijanje upravo ovog projekta.

Ciljevi projekta su usmjereni na smanjivanje rizka od mogućih sukobljavanja između domaćeg stanovništva i migranata na način da se unaprijedi komunikacija, poveća tolerancija i međusobno razumijevanje između ljudi različitih kultura i načina života.

U ovom projektu sudjeluju četiri europske škole:

  • Adolf-Reichwein-Gesamtschule Lüdenscheid iz Njemačke ujedno koordinator projekta,
  • IISS Galileo Ferraris iz Molfetta, iz Italije – partnerska škola,
  • Escola Secundária Rainha D. Amélia iz Lisabona, Portugal, i
  • naša Ekonomska i trgovčka škola

Aktivnosti koje su planirale ovim projektom su razgovori s ljudima koji su sami migranti kao i razgovori s lokalnim vlastima, humanitarnim organizacijama ili volonterima koji se izravno bave migrantima i njihovim svakodnevnim poteškoćama i životnim brigama. Kroz projekt učenici će također istražiti i povijest migracija u svojim zemljama..

Nadamo se da će ovaj projekt pridonijeti razvoju mladih ljudi, naših učenika i njihovih obitelji u smjeru razvijanja tolerancije i prihvaćanja migranata koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove.

Projekt koji je započeo 1. rujna ove godine trajat če sve do kraja kolovoza 2021. godine. Prvi sastanak projektnog tima održat će se u Njemačkoj od 7. do 11. listopada 2019., a prve mobilnosti učenike planirane su u siječnju sljedeće godine u Portugalu, u Lisabonu.

Brojač posjeta

UKUPNO857,331

MJESEC12,462

TJEDAN4,342

DANAS622