PRIPREME ZA STRASBOURG

16.03.2022. | objavio Admin

MOBILNOST U OKVIRU PROJEKTA „ŽIVOT U DOBA MIGRACIJA“ OD 21. DO 26. OŽUJKA 2022. U SJEDIŠTU EUROPSKIH ORGANIZACIJA I EU INSTITUCIJA

U sklopu Erasmus+ projekta „Život u doba migracija“ koji provodimo u suradnji s partnerskim školama iz Njemačke (Lϋdenscheid), Italije (Molfetta) i Portugala (Lisabon), 9 učenika naše škole u pratnji 4 nastavnika boravit će u Strasbourgu, u Francuskoj u tjednu od 21. do 26. ožujka 2022. godine.

Učenici će posjetiti europske organizacije i institucije EU čije je sjedište u Strasbourg-u: Vijeće Europe, Europski parlament i Europski sud za ljudska prava.  

U Europskom centru za mlade učenici će radit na projektu čija je tema ovih dana dobila dodatnu važnost i vrijednost.

Naši će učenici prikazati svojim kolegama, između ostalog, intervju koji su vodili s gosp. Emersonom De Souza Cruz-om, voditeljem na Dubrovačkoj televiziji koji već 16 godina živi u Dubrovniku. Učenike je zanimalo kako je Emerson stigao u Dubrovnik, kako uspoređuje život u rodnom Brazilu s životom u Hrvatskoj i gdje mu je ljepše živjeti. Intervju možete pogledati na školskim stranicama FB i Instagram.

Vjerujemo da će na ovoj mobilnosti naši učenici proširiti svoje znanje o europskim oranizacijama i institucijama te dodatno osvijestiti važnost prihvaćanja i pružanja podrške osobama koje su bile prisiljene napustiti svoje domove i potražiti utočište u drugim zemljama.

Brojač posjeta

UKUPNO815,336

MJESEC17,509

TJEDAN2,397

DANAS305