SASTANAK S PARTNERIMA U ERASMUS+ PROJEKTU "ŽIVOT U DOBA MIGRACIJA"

11.05.2021. | objavio Admin

SUDIONICI PROJEKTA PREZENTIRALI SVOJE RADOVE PREKO ZOOM PLATFORME

Sastanak u okviru Erasmus+ projekta „Život u doba migracija", održan u utorak 11. svibnja 2021. s početkom u 19,00 sati preko ZOOM platforme, okupio je tridesetak nastavnika i učenika 4 partnerskih škola.

Učenici njemačke srednje škole iz Lüdenscheid-a prezentirali su rad volonterskih organizacija u svom gradu koje se bave pružanjem pomoći i podrške migrantima i izbjeglicama.

Tema s kojom su se bavili učenici škole iz Lisabona bila su iskustva s uključivanjem u novu sredinu i društvo njihovih školskih prijatelja koji su prije par godina izbjegli iz Nepala sa svojim roditeljima i trajno se nastanili u Portugalu.

Učenici talijanske škole iz Molfette prikazali su specifične probleme migranata u Italiji za vrijeme pandemije bolesti COVID 19, u uvjetima zatvaranja gospodarstva i ograničavanja slobode kretanja.

Naši su učenici prikazali snimku razgovora o situaciji s migrantima u Hrvatskoj koji su vodili s djelatnicom Centra za mirovne studije u Zagrebu, gospođom Teom Vidović.  

Sastanak s partnerima ujedno je bila prilika da učenici naših škola iznesu svoja razmišljanja o dosadašnjim projektnim aktivnostima i svojim očekivanjima u budućnosti vezano uz projekt.

Nadamo se da ćemo uskoro dobiti priliku naše partnere ponovno vidjeti i razgovarati s njima uživo.

Brojač posjeta

UKUPNO815,331

MJESEC17,504

TJEDAN2,392

DANAS300