SASTANAK S EUROPSKIM PARTNERIMA NA ZOOM PLATFORMI

11.02.2021. | objavio Admin

AKTIVNOSTI U OKVIRU PROJEKTA "ŽIVOT U DOBA MIGRACIJA!

Pandemija koronavirusa utjecala je i na odvijanje Erasmus plus projekata.

Umjesto nastavka planiranih putovanja i boravka u partnerskim školama u inozemstvu u kojima se obavljaju projektne aktivnosti, aktivnosti projekta „Život u doba migracija“, od ožujka 2020. godine, su se preselile na internetske mreže i platforme.

Na partnerskom sastanku koji je održan preko ZOOM platforme, u četvrtak 11. veljače 2021. učenici partnerskih škola iz Njemačke, Portugala, Italije i naše škole, uz podršku svojih nastavnika, prezentirali su:

  • Situaciju s migrantima u uvjetima pandemije koronavirusa
  • Snimke razgovora s učenicima - migrantima u svojim školama
  • Rezultate istraživanja na temu integracije i inkluzije učenika - migranata u srednjim školama
  • Programe pomoći i podrške migrantima na lokalnim i državnim razinama

U slobodnom dijelu programa, učenici su prikazali običaje proslave Božića u svojim zemljama i specifičnosti proslave koja se prošle godine odvijala u uvjetima pandemije.

Učenici naše škole prezentirali su projekte pomoći i podrške za migrante koji se provode u našoj zemlji. Također su prikazali specifičnosti naših božićnih običaja i pri tome istaknuli Dubrovačku kolendu koja se izvodi samo na našem području i koja je nedavno uvrštena na listu zaštićenih nematerijalnih dobara RH.

Učenica naše škole Fei Fei Nan upoznala je prisutne s kineskim običajima proslave i dočekivanja Nove godine. Zahvaljujući Fei Fei doznali smo da Kinezi večeras čekaju Novu godinu i da 12. veljače 2021. započinje kineska godina u znaku bika.

Brojač posjeta

UKUPNO815,375

MJESEC17,548

TJEDAN2,436

DANAS344