DIGITALNI INOVACIJSKI INKUBATOR

06.07.2023. | objavio Admin

NAŠI UČENICI SUDJELOVALI U RAZVOJU POSLOVNIH IDEJA KROZ DIGITALNI INOVACIJSKI INKUBATOR

Već drugu godinu uspješno se natječemo u projektu Digitalni inovacijski inkubator. Radi se o projektu u kojem prijavljene ekipe razvijaju svoje poslovne ideje i razrađuju strategiju odnosno put ostvarivanja odabrane ideje. Cijeli projekt se odvija putem interneta.

Prijavljene ekipe rade poslovni plan u okviru kojeg osmišljavaju marketinški splet za odabrano ciljno tržište.

Rad na projektu traje 3 mjeseca i za to vrijeme učenici osnovnih i srednjih škola te studenti imaju priliku se izraziti te kroz različite aktivnosti inkubatora trenirati vlastitu kreativnost i poduzetnost.  

Na veliko finale poziva se 5 timova koji imaju zadatak predstaviti svoja rješenja pred stručnim povjerenstvoM.

Iz naše škole ove su godine u projektu inovacijskog inkubatora sudjelovale učenice 2.a razreda, Petra Tomičić i Nikol Lazarević Štaka koje su pod pod vodstvom prof. Stanke Krile razvile ideju naziva Light Sea.

U kategoriji srednjih škola gdje se natjecalo 117 škola i 579 učenika, a naš mali tim izdvojen je u samoj završnici i dobio priliku da kao 6. uđe u finale na temelju glasova koje je trebao prikupiti putem društvenih mreža.

Želimo izraziti ogromnu zahvalnost svima koji su lajkali naš projekt Light Sea na društvenim mrežama i omogućili našim učenicama da se do samog kraja bore za finale. Nažalost, unatoč velikih 2121 glasova, to je biljo dovoljno samo za 7. mjesto. 

Ponosni smo na naše učenice koje su ovim projektom predstavile našu školu i pokazale kako imamo potencijala za razvijanje poslovnih ideja i učenika spremnih na stjecanje znanja i vještina potrebnih za poduzetništvo. Vjerujemo da su naše učenice stekle jedinstveno iskustvo te da su kroz ovaj projekt dodatno izgradile svoje samopouzdanje.

 

Brojač posjeta

UKUPNO719,749

MJESEC3,025

TJEDAN5,731

DANAS845